Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجید صفری با اشاره به اینکه باید بین صادرات و مصرف تناسب ایجاد شود، گفت: در واقع نباید به گونه ای باشد که کل تولیدات داخل کشور در فاز صادرات قرار بگیرد و مردم کشور از آن میوه محروم شوند یا اینکه به صورت کامل جلوی صادرات گرفته شود که کشاورزان ضرر کنند.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ مجید صفری، دبیر اتحادیه میوه و تره بار عمده بجنورد در گفتگو با خبرنگار عصراترک مهم ترین دلیل افزایش قیمت میوه ها در بازار را افزایش هزینه ها عنوان کرد و گفت: قطعا افزایش هزینه های یک کارگر از 50 به 150 هزار تومان، سبد خالی میوه از 1500 تا 2200 به دانه ای 4000 تا 8000 ، کیسه خالی مورد استفاده برای صیفی جات از دانه ای 2000 به 7500 تومان در افزایش قیمت میوه در بازار تاثیر مستقیم خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صفری یکی دیگر از عوامل موثر در افزایش قیمت میوه را هزینه های بالای ماشین های حمل بار خواند و گفت: قیمت حمل یک کامیون بار از 100 هزار به دو میلیون تومان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه یک مرحله سم پاشی باغ برای یک باغدار 10 میلیون تومان هزینه دارد، گفت: سم آفت سیب که در سال گذشته لیتری 100 هزار تومان بود اکنون به لیتری یک میلیون تومان رسیده است.

وی تاکید کرد: متاسفانه به خاطر نبود نظارت کافی و عرضه سم های چینی در بازار شاهد بودیم که گاهی برخی از سموم که به عنوان علف کش استفاده می شوند نه تنها علف های هرز را از بین نمی برند باعث خشک شدن محصول و ضرر کشاورزان می شوند.

صفری اضافه کرد: در حال حاضر کشاورز برای کاشت پیاز کیلویی دو هزار و 500 تومان هزینه می کند که این هزینه ها سرسام آور هستند و در نهایت سود زیادی برای کشاورز نمی ماند.

 

افراد غیرمتخصص در صدر امور کشاورزی

دبیر اتحادیه میوه و تره بار عمده بجنورد خاطرنشان کرد: متاسفانه هیچ گونه حمایت دولتی از کشاورز انجام نمی شود، همچنین افراد غیرمتخصص و ناکارآمد در صدر قرار می گیرند که هیچ گونه تخصصی در حوزه شغلی شان نداشته اند و قطعا نتایج خوبی حاصل نمی شود.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر به دلیل گسترش امکانات دیجیتال کشاورز مستقیما با سایر نقاط کشور در ارتباط است، گفت: کشاورز زمانی که احساس کند از صادرات حمایت می شود و قیمت فروش بالاست از فروش محصولش خودداری می کند.

صفری گفت: در کشورهای دیگر با حمایت از کشاورز و ارائه ابزارآلات ارزان قیمت کارشان را تسهیل می کنند، در حالی که در ایران بخش زیادی از درآمد کشاورز صرف هزینه های کشاورزی می شود.

دبیر اتحادیه میوه و تره بار عمده بجنورد با اشاره به اینکه در افزایش قیمت میوه عرضه شده در بازار عوامل متعددی اثرگذار هستند، گفت: به طور مثال هزینه انتقال هر یک کیلو سیب به سردخانه 500 تومان و هزینه نگه داری نیز 500 تومان در نظر گرفته می شود که باتوجه به هزینه های بالا خیلی از باغداران توان نگه داری محصولات را در سردخانه ندارند و آن محصول را با قیمت های پایین به فروش می رسانند.

 

میوه های بی کیفیت در پاکت های آبمیوه ها

صفری گفت: میوه ای همچون سیب از سوی کارخانه های کمپوت و آب میوه گیری، کیلویی 600 تومان از باغدار خریداری می شود که کاملا قیمت غیرمنصفانه است، اما تمام محصولات بی کیفیت و غیرقابل استفاده در کارخانه به دلیل نبود نظارت های بهداشتی  به آبمیوه تبدیل شده و با قیمت های گزاف در بازار عرضه می شود.

وی با اشاره به فصل برداشت پیاز در استان گفت: پیازی که در سه مرحله کاشت، داشت و برداشت، کیلویی دو هزارو 500 تومان برای کشاورز هزینه دارد، در میدان بار با کیفیت عالی سه تا چهار هزار تومان به فروش می رسد.

صفری با اشاره به اینکه تولید پیاز در استان خراسان شمالی بیش از نیاز استان است، گفت: با تعطیل شدن صادرات قیمت ها به صورت راکد درآمده و فروش پایین است.

دبیر اتحادیه میوه و تره بار عمده بجنورد با اشاره به اینکه باید بین صادرات و مصرف تناسب ایجاد شود، افزود:  نباید کل تولیدات داخل کشور در فاز صادرات قرار بگیرد و مردم کشور از آن میوه محروم شوند و نه اینکه به صورت کامل جلوی صادرات گرفته شود که کشاورزان ضرر کنند.

 

تناسب بین صادرات و مصرف برقرار شود

صفری اضافه کرد: با سیاست گذاری های درست و ایجاد تناسب بین میزان صادرات و مصرف داخل، قطعا هم کشاورز سود خواهد برد و هم مصرف کننده داخلی توان خرید خواهد داشت.

صفری با اشاره به اینکه فروشندگان میوه در سطح شهر براساس قانون می توانند 30 درصد به فاکتور خرید اضافه کنند، گفت: اما برخی از فروشندگان بیش از مقدار به فاکتور اضافه می کنند که این گونه رفتارها بی انصافی در مقابل خریدار است.

وی گفت: در حال حاضر هیچ کمبودی در میدان بار وجود ندارد و کرونا ضربه بزرگی به سیستم کشاورزی زده زیرا به دلیل پایین آمدن قدرت خرید مردم، فروش میوه به شدت پایین آمده است.

دبیر اتحادیه میوه و تره بار عمده بجنورد  گران ترین میوه در میدان بار را گلابی اسپادانا با قیمت کیلویی 25 تومان و لیمو ترش  از کیلویی 15 تومان تا 20 تومان عنوان کرد.

انتهای پیام/

منبع: دانا

کلیدواژه: بین صادرات و مصرف افزایش قیمت میوه هزینه ها میوه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۲۹۱۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند

ایسنا/خراسان جنوبی رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: برای داشتن برنامه غذایی مناسب که زیان های آلودگی هوا را به حداقل برساند، حداقل ۴۰۰ گرم سبزی و میوه تازه در طی روز باید مصرف شود و سبزی‌ها را بیشتر بصورت تازه و خام مصرف کرد چرا که ویتامین‌های آن بخصوص ویتامین C بیشتر حفظ می‌شود.

سیده سمیه اصغری، در گفت‌وگو با ایسنا بیان کرد: مواد آلوده کننده هوا شامل مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن دار، هیدروکربن‌های سوخته نشده، ذرات ریز معلق، برمید سرب، سایر ترکیبات سربی و... است.

وی افزود: ازجمله گروه‌های در معرض خطر در آلودگی هوا؛ کودکان، سالمندان ، مادران باردار و مبتلایان به بیماری های قلبی، ریوی است که بیشتر از افراد دیگر آسیب می‌بینند و باید امکانات لازم برای حفظ سلامت آن‌ها مهیا شود بنابراین لازم است برای مقابله با آلودگی‌ها و حفظ سلامت اعضای خانواده با برخی از موارد تغذیه‌ایی آشنا بود.

اصغری با بیان اینکه آلاینده‌های موجود در هوا با حمله به سلول‌های بدن عوارض نامطلوبی را به جا می‌گذارند، بیان کرد: در حالت عادی، سیستم دفاعی بدن، سلول‌ها را از تمامی آسیب‌های بیرونی محافظت می‌کند اما عوامل مخرب محیطی مثل اشعه ماوراء بنفش، الکل و آلودگی‌های محیط باعث می‌شوند بدن نتواند مبارزه کند در نتیجه ساختمان و عمل سلول‌های بدن توسط مخرب‌ها نظیر رادیکال‌های آزاد تخریب می‌شود.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند ادامه داد: در مقابل آنتی اکسیدان‌ها مولکول‌هایی هستند که جلوی عمل رادیکال‌های آزاد را گرفته و مانع از تخریب سلول‌های حیاتی بدن می‌شوند و لذا مصرف بیشتر آنتی اکسیدان‌ها زمینه‌ایی را فراهم می‌کنند که بدن به راحتی رادیکال‌های آزاد مضر را از بین ببرد.

وی بیان کرد: عملکرد عمده ویتامین E نقش آنتی اکسیدانی دارد که این ویتامین نسبت به شرایط طبخ مقاومت بیشتری داشته که روغن‌ها (غنی ترین) منبع این ویتامین بوده که با پختن از بین نمی‌روند ولی با سرخ کردن تخریب می شوند.

اصغری افزود: روغن سویا ، روغن آفتابگردان، جوانه گندم و سایر روغن های گیاهی بوده که باید سعی شود در طبخ و فرآوری غذاها حتما" از انواع روغن‌های خوراکی گیاهی استفاده شود ضمن معرفی روغن ماهی، روغن زیتون و انواع مغزها به عنوان منابع خوب این ویتامین ولی نباید بیش از نیاز مصرف شوند زیرا در صورت مصرف بیش از حد نیاز با تولید انرژی می‌توانند منجر به اضافه وزن یا چاقی می‌شوند.

رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند با بیان اینکه عملکرد ویتامین c  به دلیل وجود آنتی اکسیدان،  افزایش مقاومت به عفونت‌ها وافزایش جذب آهن است، گفت: این ویتامین در ‌سبزی‌ها و میوهای تازه موجود است لذا باید در برنامه روزانه حتما" از تمامی سبزی‌ها و میوه‌های فصل مصرف شود و برای کلیه افراد خانواده تاکید بر مصرف سبزی و میوه به شکل تازه درشرایط آلودگی است.

وی با بیان اینکه توصیه می شود روزانه از گروه سبزی‌ها ۳ تا ۵ واحد و گروه میوه‌ها روزانه ۲تا ۴ واحد استفاده شود، بیان کرد: هر واحد میوه برابر است با یک عدد میوه متوسط یا نصف لیوان آب میوه تازه یا یک چهارم میوه خشک و هرواحد سبزی با یک لیوان سبزی برگی (سبزی خوردن یا کاهو) یا نصف لیوان سبزی پخته یا خردشده ، یایک عدد گوجه فرنگی یا پیاز متوسط برابر است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • دم گیلاس؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • این میوه‌ها را برای لاغر شدن مصرف کنید
  • برای رفع یبوست این میوه را مصرف کنید
  • قیمت پژو پارس افزایش یافت +جدول
  • دم گیلاس ؛ معجونی شفابخش برای درمان بیماری‌ها
  • پیشگیری از بیماری‌های قلبی عروقی با تغذیه مناسب
  • بیش از ۱۳۰ کارخانه مشغول خرید برگ سبز چای هستند
  • صادرات ۱۴۵ میلیون دلاری افغانستان از طریق دهلیزهای هوایی
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • صادرات ۲۷۰ هزار تن محصولات کشاورزی از کردستان